Queen Vilma's Kennel

Om oss

 Om oss

 

Mitt namn är Hannele och min man Peter vi bor i Hedemora en stad i Södra Dalarna tillsammans med våra fyra Golden Retriever som heter Lillemor, Moa, Liza och Alice. Vi har sex barn som alla har flyttat hemifrån. 

Mitt hundintresse har följt mig som en rödtråd igenom mitt liv. Det har varit allt ifrån Karelisk björnhund, Vinthund, Svensk och Finsk Lapphund och nu till sist Golden Retriever som ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

Vår första Golden Vilma hade vi bara som ren sällskapshund, men så klok hon och fin hon var. Vilma gick tyvärr bort alldeles för tidigt då hon bara blev åtta år. Sorgen som hon lämna efter sig blev så stor att vi valde att skaffa en ny familjemedlem av samma ras. Så på den banan kom Lillemor in i bilden. Lillemor kom som en storm in i vårt liv, vi började gå på fler kurser så som lydnad och provade även på rallylydnad. Men något som vi fastnade för var utställningar.

Efter ett tag av att ha ställt ut bara Lillemor så kände vi att vi ville ha en till hund att ha samma upplevelse med, och på den vägen kom Moa och nu även Liza in i vårt liv. Allt eftersom vi var på hundutställningar så växte min dröm mer och mer till att ha en egen kennel och trimning av Golden Retrievers.

På vår fritid så ägnar vi en stor del till hundarna, så som promenader, kurser och utställningar.  

116873214_2396238250679119_3936275468961814150_n

 På bild: Hannele, Moa, Lillemor & Peter

 

Vi är en liten kennel som har för avsikt föda upp friska och sunda Golden Retrievers.

Målet med min uppfödning är att föda upp friska, mentalt stabila, bruksbara Golden retrievers.

Vi vill bevara rasens specifika jaktliga egenskaper såsom vattenpassionen, apporterings och arbetslust samt följsamhet, lyhörd, intelligens, även att rasen hävdar sig väl på utställningar. Den genetiska variationen ska vara stor, anlagsbärare av ärfliga sjukdomar ska vara låg.

Min uppfödning kommer enbart bedrivas i liten skala i hemma miljö då jag sätter kvalité framför kvantitet. Våra valpar föds och bor inne hos oss hela valpperioden, där dom blir bekvämma med andra hundar, barn, vuxna och andra saker som tillhör livet.

När dom når den åldern att dom får vistas ute om vädret tillåter så får dom vara ute under uppsikt med oss. Målet är att ta fram valpar jag själv skulle vilja köpa samt att vara den uppfödare jag själv skulle vilja möta, och naturligtvis vill vi träffa valpköparna innan ett valpköp, de ska kännas både rätt och tryggt för både oss som uppfödare och er som valpköpare.

 

Valparna från oss säljes registerade i SKK, veterinärbesiktade, vaccinerade, avmaskande. ID-märkta samt försäkrade mot dolda fel i 3 år.     

 

 

 

Kurser och utbildningar 

 

2017 28/5 - GRK Trimkurs

2019 4/9 - SKK uppfödarubilning 22 veckor

2020 1/1 - Kennelnamnet godkänt

 

 

Varmt välkomna till oss!